Alles over laminaat leggen

Oppervlakte opmeten voor laminaat leggen

Meet de oppervlakte van de ruimte waar het laminaat moet worden gelegd goed op. Vermenigvuldig de lengte maal de breedte van de ruimte en reken daar 5% bovenop voor zaagverlies.
Voorbeeld: een ruimte met een breedte van 6 meter en een lengte van 10 meter heeft een oppervlakte van 6x10 = 60 m2. Voor het zaagverlies wordt er 5% extra berekend om te bepalen hoeveel laminaat er nodig is. 5% van 60 m2 = 3 m2. Totaal is er 60 m2 + 3 m2 = 63 m2 voor het laminaat leggen nodig.

Ondervloer

Plaats voor het laminaat leggen eerst een ondervloer. Een ondervloer is belangrijk voor het dempen van geluid, het besparen van energie en voor de levensduur van de laminaatvloer.

Soorten laminaat

Er zijn zowel HDF als MDF laminaatvloeren. HDF staat voor High Density Fiberboard en MDF staat voor Medium Density Fiberboard. HDF-laminaat is van een iets hogere kwaliteit aangezien daar de lagen samengeperst materiaal compacter zijn.
Naast deze verschillen is met name de uitstraling belangrijk. Zo heeft een V-groef laminaat een luxere uitstraling en zijn er door moderne printtechnieken legio aan patronen en mogelijkheden.

Het assortiment.
Heeft u genoeg informatie tot het overgaan van een bestelling?
Klik dan hier voor ons complete assortiment.

Contact

Wilt u meer weten over ons? Of heeft u hulp nodig bij uw online aankoop van laminaat? Dan kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen door te bellen naar +31(0)40 - 711 40 80 en +31(0)6 - 10 53 89 18. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 20.00 uur. Of stuur een mail naar klantenservice@onlinediscounters.nl.